İngiltere'den Ukrayna'ya 2.63 milyar dolarlık destek

İngiltere'den Ukrayna'ya 2.63 milyar dolarlık destek

İngiltere Başbakanı Truss'ın yakın zamanda 2023 yılında Ukrayna'ya yapılması planlanan desteğin detaylarını açıklaması bekleniyor.

İngiltere'nin yeni Başbakanı Lizz Truss, yakın bir zaman içerisinde Rusya işgali karşısında mücadele veren Ukrayna'ya yönelik mali desteğin ayrıntılarını açıklayacak.

Truss'ın dünyanın dört bir tarafından onlarca devlet ve hükümet başkanının katılım sağlayacağı New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul görüşmelerine iştirak etmesi bekleniyor.

Bu kapsamda yapacağı ABD ziyaretinde Truss, İngiltere'nin Ukrayna'ya yapılacak askeri yardımın kapsamını duyuracak.

Truss salı günü ABD'ye iniş yapmadan önce Ukrayna halkına seslendiği konuşmasında "İngiltere'nin Ukrayna halkının attığı her adımda hemen arkasında olacağını" taahhüt etmişti.

Financial Times raporuna göre Başbakan Truss'ın, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı verdiği mücadeleye destek olarak 2023 yılı için 2,63 milyar dolar destek açıklaması bekleniyor.

İngiltere bugüne kadar uzun menzilli roket sistemlerinden güdümlü tanksavar füzelerine, kısa menzilli füzelerden zırhlı araçlara ve insansız hava araçlarından hava savunma sistemlerine kadar birçok askeri ekipmanı Ukrayna'ya sağlamıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.