İngiltere Rusya'ya karşı Ukrayna askerlerini eğitiyor

İngiltere Rusya'ya karşı Ukrayna askerlerini eğitiyor

İngiltere Ordusu, Kiev yönetimine destek paketinin bir parçası olarak Ukraynalı askerlere temel piyade eğitimi veriyor.

Ukrayna'da devam eden Rusya işgali ve sıcak savaşın getirdiği güvenlik gerekçeleriyle İngiltere'nin güneyinde bir askeri üste eğitim alan Ukraynalı askerler, 120 gün içerisinde savaşa hazır hale gelecek.

İngiltere Ordusu söz konusu zaman içerisinde 10 bin Ukraynalı askere temel piyade eğitimi vermeyi taahhüt etmişti. Ukraynalı askerler nişan alma, ateş etme, askeri taktik, sahada hareket etme, ilk yardım, ilaç kullanma gibi temel derslerin yanı sıra kentsel bölgelerde gerilla tarzı savaş becerilerini artırmaya yönelik eğitimler de alıyor.

İngiltere Ordusu 11'inci Eğitim Alayı'ndan Tuğgeneral Justin Stenhouse, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri eğitim bölgelerine füzeli saldırı düzenlediklerini sıklıkla duyduklarını, bu nedenle tüm eğitimlerin Birleşik Krallık sınırları içerisinde yapıldığını ifade ediyor.

İngiliz Ordusu, Ukraynalı askerlere daha önce Kuzey İrlanda, Irak ve Afganistan'daki operasyonlar için tasarlanan harabe şehir süsü verilmiş özel bir alanda eğitim veriyor.

İngiltere'de Ukraynalı askerlere yönelik eğitimler dört farklı üste devam ediyor. Bu eğitimlere 1000'den fazla subay ve astsubay olmak üzere Birleşik Krallık askeri katılırken Kanada, Hollanda, Yeni Zelanda ve İskandinav ülkelerinden askeri eğitmenler de destek veriyor.

Kaynak: Euronews

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.