Ukrayna ordusu Rus muhabirin yanlışlıkla ifşa ettiği Wagner karargahını tespit edip vurdu

Ukrayna ordusu Rus muhabirin yanlışlıkla ifşa ettiği Wagner karargahını tespit edip vurdu

Rus askeri muhabirinin Wagner karargahını ziyaret edip, bölgenin konumunun belli olduğu bir fotoğrafı paylaşması sonrası Ukrayna güçleri Rus paralı askerlerin üssünü vurdu.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, pazar günü ülkenin doğusundaki Luhansk oblastında bulunan Popasna'daki Rus paralı asker grubu Wagner'in karargahını vurdu.

Ukrayna güçlerinin Popasna'daki saldırısı, Rus askeri muhabirlerinin Wagner karargahını ziyaret edip, bölgeden sosyal medyaya fotoğraflar servis etmesinin ardından geldi.

Rus askeri muhabirlerinden Sergey Sereda, 8 Ağustos'ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinen Wagner özel askeri şirketinin Ukrayna'daki karargahını ziyaret etti.

photo-2022-08-08-21-05-53.jpg

Bir Telegram kanalı üzerinden paylaşım yapan Sereda, Popasna'da Wagner karargahına yaptığı ziyaret hakkında bilgi verip "Beni ailedenmişim gibi karşıladılar. Komik fıkralar anlattılar." dedi.

Rus askeri muhabirinin paylaştığı fotoğrafta, Wagner paralı askerlerinin arkasında bulunan binanın açık adresinin yazılı olduğu görülüyor.

Ukrayna istihbaratı bu bilgiyi elde etmesinin ardından birkaç gün içerisinde Wagner'in söz konusu karargahına saldırılar gerçekleştirdi.

Karargah saldırılar sonrası kullanılamaz hale geldi.

"Wagner'in kurucusu Ukrayna'da"

Öte yandan Sereda'nın Wagner karargahına yaptığı ziyarette Putin'in aşçısı olarak bilinen Yevgeni Prigozhin ile de fotoğraf çekildiği iddiası dikkat çekti.

Telegram kanallarında paylaşılan fotoğraf, Prigozhin'in Ukrayna'da sahada varlık gösterdiğini doğrulamış oldu.

y-08-15-10-43-38.jpg

Prigozhin'in Wagner'in kurucularından ve başlıca fonlayıcılarından olduğu biliniyor.

Wagner kimdir?

Wagner, 2014 yılında Ukrayna'nın doğusunda Rus yanlısı ayrılıkçıları desteklemek amacıyla kuruldu. ABD, Putin'in aşçısı olarak bilinen Yevgeni Prigozhin'in grubun kurucularından ve fonlayıcılarından olduğunu iddia ediyor. Ancak Prigozhin grup ile bağlantılı olduğu iddialarını reddediyor.

İngiltere istihbaratına göre Prigozhin, nisan ayında Ukrayna'nın doğusunda görüntülendi ve son olarak şirketin Ukrayna'daki "kazanımları" sebebiyle kendisine Rusya Federasyonu Kahramanı ödülü verildi.

Wagner ayrıca Rus ordusu beraberinde Suriye'de Beşar Esed rejimine destek olmasının yanı sıra Orta Afrika Cumhuriyeti, Mali, Sudan gibi birçok Afrika ülkesinde de varlık gösterdi.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.