Ukrayna işgaline katılan eski Rus asker: Askerler savaştan kaçmak için birbirini vuruyor

Ukrayna işgaline katılan eski Rus asker: Askerler savaştan kaçmak için birbirini vuruyor

Rusya'nın Ukrayna işgalinde yer alan bazı Rus askerlerin savaş bölgesini terk etmek için birbirlerini yaraladıkları ortaya çıktı.

Rus ordusuna bağlı 56. Muhafızlar Hava Taarruz Alayı'nda paraşütçü birliği eri Pavel Filatyev, Ukrayna'daki işgalde ön cephelerde elde ettiği deneyimleri iki hafta önce Rusya'dan ayrılmadan sosyal medya platformu VKontakte üzerinden paylaştı.

Eski asker Filatyev'in Rusya'dan ayrılıp Amerika Birleşik Devletleri'ne gittiği ifade ediliyor.

Hava indirme birliğine mensup Rus asker Filatyev, 141 sayfalık Ukrayna anılarında, büyük ölçüde açlık, düzensiz bir yaşam ve yıkımla karşı karşıya kalan Rus askeri birliklerinin savaştan kaçmak için türlü türlü yollar aradığını söyledi.

Rusya'nın Ukrayna işgalindeki anılarında bazı askerlerin bazı askerlerin birbirlerini bacaklarından vurduğunu belirten Filatyev, bunu hem savaştan kaçmak hem de 3 milyon Rus rublesi (yaklaşık olarak 917 bin Türk Lirası) elde etmek için yaptıklarını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna işgalindeki gazilere 3 milyon Rus Rublesi vaat etmişti.

Rus askerler Ukrayna işgalinin başlangıcında da savaştan kaçmak için birbirlerini vurmuştu.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.