İngiltere’de bıçaklı saldırı: 3 ölü

İngiltere’de bıçaklı saldırı: 3 ölü

İngiltere'nin Reading kasabasında bir parkta meydana gelen bıçaklı saldırıda 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

İngiltere’de Reading kasabasında gerçekleşen bıçaklı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de ağır yaralandı. İngiliz polisi, bıçaklı saldırının terör eylemi olduğunu bildirdi.

Reading, başkent Londra’nın 65 km batısında bulunuyor.

Bir parkta gerçekleşen saldırı sonrası polis 25 yaşında bir kişiyi şüpheli olarak yakaladı. Bir güvenlik yetkilisi gözaltına alınan kişinin Libyalı olduğunu açıkladı. Olayla ilgili olarak bir başka kişinin aranmadığı da kaydedildi.

İlk anda polis ve hükümet olayın terör saldırısı gibi görünmediğini belirtmişti. Polis olayla ilgili yerel medyada yer alan haberlerin aksine terör değil, cinayet soruşturması açıldığını duyurmuştu.

Saldırı bölgedeki ırkçılık karşıtı gösteri sonrası meydana geldi.

Koronavirüs nedeniyle barların hala kapalı olduğu İngiltere’de insanlar parklarda görüşüyor. Bir görgü tanığına göre olay saldırganın parkta oturan 8-10 kişilik bir arkadaş topluluğuna bıçakla saldırmasıyla gerçekleşti.

İngiltere’de benzer olaylar daha önce de yaşanmıştı. Şubat ayında polis Londra’nın güneyinde 2 kişiyi bıçaklayan saldırganı öldürmüştü. Geçen Kasım ayında da Londra Köprüsü’nde iki kişiyi bıçaklayarak öldüren saldırgan daha sonra polis tarafından öldürülmüştü.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.