İngiltere'de 'Brexit anlaşması' sonrası bir istifa daha

İngiltere'de 'Brexit anlaşması' sonrası bir istifa daha

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk, Brexit anlaşmasını resmi hale getirmek için 25 Kasım'da AB Liderler Zirvesi yapılacağını açıklarken anlaşmaya karşı çıkan üç İngiliz bakan istifa ettiklerini duyurdu.

 

Tusk, AB ile İngiltere arasında Brexit anlaşma taslağı üzerinde uzlaşı sağlanmasının ardından Brüksel'de basın toplantısı düzenledi. AB üyesi 27 ülkenin anlaşmayı değerlendirmeye başladığına dikkati çeken AB Konseyi Başkanı, "Olağanüstü bir gelişme yaşanmaması halinde, Brexit anlaşmasını tamamlamak ve resmi hale getirmek için 25 Kasım'da AB Liderler Zirvesi yapılacak." diye konuştu.

İngiliz bakanların istifası

Theresa May hükümetinden üç bakan, anlaşmayı protesto etmek için istifa etti.

Kuzey İrlanda Bakanı Shailesh Vara, metnin seçmenlerin taleplerini karşılamaktan uzak olduğu gerekçesiyle, İngiltere'nin Brexit Bakanı Dominic Raab ise anlaşmanın ülke bütünlüğünü tehdit ettiği gerekçesiyle istifa ettiğini açıklamıştı.

Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Esther McVey de görevi bıraktığını bildirdi

May hükümetinin koalisyon ortağı Kuzey İrlanda'daki Demokratik Birlik Partisi (DUP) milletvekili Jim Shannon ise basına yaptığı açıklamada, parlamentodaki oylamada partinin Brexit anlaşmasına "hayır" oyu vereceğini açıkladı. BBC'ye konuşan Jim Shannon, "ihanete uğramış hissettiklerini" söyledi.

Siyasi gözlemciler, May'in Brexit anlaşmasını parlamentodan geçirme aşamasında oldukça sorun yaşayabileceğine dikkat çekiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.