May: Görevden alınırsam Brexit müzakereleri uzar

May: Görevden alınırsam Brexit müzakereleri uzar

İngiltere Başbakanı May, İngiltere'de gündemde olan başbakanlık değişimine ilişkin, "Lider değişiminin müzakereleri uzatma riski bulunuyor." değerlendirmesinde bulundu.

İngiltere Başbakanı Theresa May, görevden alınmasının Avrupa Birliği’den (AB) çıkış sürecini uzatacağı uyarısında bulundu. May, müzakerelerin kritik bir haftasında liderlik tartışmalarıyla dikkatlerinin dağıtılmasına müsaade etmeyeceğini söyledi.

İngiliz medyasına konuşan May, Brexit sürecinde önemli bir dönemece geldiklerini vurguladı. “Önümüzdeki 7 gün çok kritik,” diyen May, gelecek haftanın “ülkenin geleceği açısından önemli” olduğunu kaydetti.

Böylesine önemli bir işten dikkatini başka yöne çevirmeyeceğini ifade eden May, liderlik tartışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

“Şu aşamada bir lider değişimi müzakereleri hiçbir şekilde kolaylaştırmayacak. Lider değişiminin müzakereleri uzatma riski bulunuyor, Brexit’i geciktirme veya engelleme riski bulunuyor.”

May müzakereler kapsamında bu hafta Brüksel’e giderek Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşeceği bilgisini verdi.

Theresa May, bu hafta başlarında sundukları Brexit anlaşma taslağının bir alternatifi olmadığını da kaydetti.

Başbakan May’in hükümetinde Brexit müzakerelerinin taslak planını gerekçe göstererek 4 bakan istifa etmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.