İngiltere’de koronavirüsten ölenlerin sayısı 20 bine yaklaştı

İngiltere’de koronavirüsten ölenlerin sayısı 20 bine yaklaştı

İngiltere’de koronavirüs salgını nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 19 bin 506'ya ulaştı.

İngiltere’de koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısının bugün açıklanacak rakamla birlikte 20 bine ulaşması bekleniyor. Bugüne kadar ise ülke genelinde 19 bin 506 kişi yaşamını yitirdi.

Reuters’in haberine göre İngiltere’de salgın nedeniyle son 24 saat içerisinde 684 kişi hayatını kaybetti.

20 bin sınırını aşmak İngiliz hükümeti için can sıkıcı bir durum olacak. Bilim Kurulu Baş Danışmanı Patrick Valence, 17 Mart’ta yaptığı açıklamada, “Ölüm oranları 20 binin altında kalırsa bu iyi bir sonuç olacak istediğimizi başarmış olacağız” demişti.

İngiltere, dünya genelinde ölüm oranı en yüksek ülkeler arasında beşinci sırada yer alıyor. ABD birinci sırada yer alırken, onu ikinci sırada İtalya takip ediyor. İspanya üçüncü, Fransa dördüncü sırada yer alıyor. Bilim insanları tarafından yapılan açıklamalarda, ölüm oranlarının hızlı bir şekilde düşmeye başlaması için birkaç haftaya ihtiyaç duyulduğu belirtilmişti.

İngiliz hükümeti, sınırlı sayıda test yapma yeteneği ve sağlık çalışanlarına yeterli sayda koruyucu ekipman sağlayamadığı için sert eleştirilere maruz kalıyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.