Türkiye'nin gönderdiği tıbbi ekipmanlar İngiltere'ye ulaştı

Türkiye'nin gönderdiği tıbbi ekipmanlar İngiltere'ye ulaştı

Türkiye'den satın alınan, kişisel koruyucu ekipmanlarını taşıyan uçak İngiltere'ye indi.

İngiltere'nin koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Türkiye'den satın aldığı ve sevkiyat günü konusunda belirsizlik yaşanan kişisel koruyucu ekipmanları taşıyan İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) ait uçak İngiltere'ye indi.

Gerçek zamanlı uçuş takibi yapan RadarBox'ta, Airbus A400-M tipi kargo uçağının İstanbul'dan kalktığı ve İngiltere yerel saatiyle 03:30'da RAF Brize Norton üssüne indiği görülüyor.

Türkiye saati ile gece 02.00 sularında civarında İngiltere'ye sağlık malzemesi taşıyan İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait askeri kargo uçağının İstanbul Havalimanı'ndan hareket ettiği ifade edildi.

Sevkiyatın Pazar günü yapılması bekleniyordu ancak "bazı beklenmedik gecikmeler" yaşandığı belirtilmişti.

İngiltere hükümetinin Covid-19 salgını karşısında uyguladığı politikalar yetersiz bulunarak eleştiriliyor. Bu eleştirilerin odağında da sağlık çalışanları için kişisel koruyucu ekipman yetersizliği yer alıyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.