"​Koronavirüs 170 ülkenin ekonomisini de vuracak"

"​Koronavirüs 170 ülkenin ekonomisini de vuracak"

Uluslararası Para Fonu Başkanı Kristalina Georgieva, koronavirüs salgını etkilerinin 170 ülke ekonomisinin daralmasına yol açacağını söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle yaşanan krizin, küresel ekonomiyi 1929'da yaşanan Büyük Buhran'dan bu yana görülmeyen ölçüde etkileneceğine dikkat çekerek, salgının etkilerinin bu yıl dünyadaki 170 ülke ekonomisinin daralmasına yol açacağını belirtti.

Reuters’a göre Georgieva, Bulgar medyasında yer alan açıklamasında, “Küresel ekonomik faaliyetin Büyük Buhran'dan bu yana görmediğimiz bir ölçekte azalmasını bekliyoruz. Bu yıl 170 ülke kişi başına düşen gelirin azaldığını görecek” dedi.

Avrupa, koronavirüs salgınının ortaya çıkmasından yaklaşık 100 gün sonra dün ekonomik felç durumundan iyileşme aşamasına geçiyor.

İtalya ve İspanya, kademeli normale dönüşe hazırlanırken, Almanya, 8 bin metrekareden fazla olmayan küçük mağazaların, araba ve bisiklet satış acentelerinin, kütüphanelerin ve bazı hayvanat bahçelerinin açılmasına dün izin verdi. Danimarka ve Avusturya da kısıtlamaların gevşetileceğini açıkladı.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un sözcüsü, “En büyük endişe salgının ikinci bir zirve yapması. Böyle bir durum sağlığa ve ekonomiye en büyük zararı verecektir. Eğer önlemleri kaldırmada çok hızlı hareket edersek virüs katlanarak yayılmaya devam etmeye başlayabilir” şeklinde konuştu.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.