İngiltere'den Rusya'ya Ukrayna konusunda yaptırım tehdidi

İngiltere'den Rusya'ya Ukrayna konusunda yaptırım tehdidi

İngiltere Dışişleri Bakanı, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması durumunda Rusya'ya yaptırım uygulanacağı tehdidinde bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıya girişmesi durumunda ağır yaptırımlara uğrayabileceğini belirtti. 

Truss "Herhangi bir Rus saldırısı büyük bir stratejik hata olur. Bu durumda müttefiklerimizle beraber Rusya'ya ciddi yaptırımlar uygulayacağız. Bu yaptırımlar Rusya'nın çıkarlarına ve ekonomisine ağır darbe vuracaktır." tehdidinde bulundu. Truss, Rusya'ya sorunları diyalogla çözmesi tavsiyesinde bulundu.

Batı'dan gelen bu açıklamalar Rusya'nın Ukrayna sınırlarına ordularını yığdığı bir dönemde sıklıkla yetersiz kalmakla, dolaylı olarak Rusya'yı Ukrayna'yı işgale teşvikle eleştiriliyor.

Rusya ise Ukrayna sınırlarına ordularını yığdığı iddialarını reddederek Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savaş hazırlığında olduğunu öne sürüyor.

Fakat Rusya'dan sızan askeri nakliyat görüntüleri ve uydudan çekilen fotoğraflar, Rusya'nın bu iddialarını yalanlar nitelikte.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.