İngiltere'den Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a özel davet

İngiltere'den Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a özel davet

Financial Times'ın haberine göre, İngiliz hükümetinden davet alan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman sonbaharda İngiltere'yi ziyaret edebilir.

İngiliz hükümetinin, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı İngiltere'ye davet ettiği bildirildi.

Financial Times'ın haberinde Bin Selman'ın İngiltere gezisi için takvimin henüz belirlenmediği, ancak ziyaretin ekim veya kasım aylarında gerçekleşebileceği belirtildi.

Habere göre İngiliz bir yetkili de, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman'ın İngiltere'ye davet edildiğini doğruladı.

Bir İngiliz hükümeti yetkilisi Bin Selman'ın İngiltere ziyaretinin takvimi hakkında, "Bizim onlara onların bize olduğundan daha fazla ihtiyacımız olduğu göz önüne bulundurulduğunda, bu daha çok onlara bağlı." diye konuştu.

Batılı ülkeler gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından Suudi Arabistan'la ilişkilerini azaltmıştı.

Ancak Batılı ülkeler, Rusya'nın Ukrayna işgalinin ardından yükselen petrol fiyatlarını azaltmak için Suudi Arabistan'la ilişkiler yeniden gözden geçirmeye başlamıştı.

İngiltere'nin de Suudi Arabistan dahil Körfez ülkeleriyle ilişkilerini derinleştirmeyi hedeflediği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.