İngiltere'den Türkiye'ye 'Doğu Akdeniz'de sondaj' tepkisi

İngiltere'den Türkiye'ye 'Doğu Akdeniz'de sondaj' tepkisi

Türk sondaj gemisi Yavuz'un 7 Ekim'den itibaren Doğu Akdeniz'de yeni arama faaliyetlerine başlayacağı bildirildi.

Türk sondaj gemisi Yavuz'un 7 Ekim'den itibaren Doğu Akdeniz'de yeni arama faaliyetlerine başlayacağı bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs Dairesi Genel Müdürü Büyükelçi Çağatay Erciyes Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yavuz Sondaj Gemisi'nin araması, Birleşmiş Milletler'e bildirilen Kıbrıs Türk tarafında, hükümetin vermiş olduğu lisansla gerçekleşecek. Lisans, 2012 yılında resmi gazetede yayımlanmıştı." ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Rum kesimi, daha önce yaptığı açıklamada, 'Türkiye'nin Yavuz sondaj gemisini hidrokarbon arama çalışmaları için Lefkoşa bölgesine gönderme eylemi, Ankara'nın Adanın egemenlik haklarını ihlali' olarak değerlendirdiklerini bildirmişti.

Altıncı nesil ultra derin deniz sondaj gemisi Yavuz, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından verilen ruhsat sahasında ilk sondajına geçen ağustos ayında başlamıştı.

İngiltere'den tepki: Petrol tüm Kıbrıslılar yararına çıkarılmalı

İngiltere'nin Avrupa Birliği işlerinden sorumlu Devlet Bakanı Christopher Pincher, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Büyük Britanya'nın Kıbrıs'a yakın sularda sondaj çalışması yapılmasından üzüntü duyduğunu ancak Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesinde petrol çıkarma hakkını desteklediğini net bir şekilde açıklamıştım." dedi.

İngiliz Bakan, herhangi bir petrol varlığının tüm Kıbrıslıların yararına olacak şekilde çıkarılması gerektiğini de kaydetti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.