İngiltere'nin Brexit planına AB'den ret

İngiltere'nin Brexit planına AB'den ret

AB Komisyonu Brexit Başmüzakerecisi Barnier, AB'nin gümrük kural ve politikalarını birlik üyesi olmayan bir ülkeye devredemeyeceğini söyledi.

AB Komisyonu Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier ve İngiltere'nin Brexit Bakanı Dominic Raab Brüksel'de Brexit müzakerelerindeki son durumla ilgili basın toplantısı düzenledi.

"İngiltere parasını, hukukunu ve sınır kontrolünü tekrar eline almak istiyor"

İngiltere'nin AB'den ayrılmasının ardından Gümrük Birliği'ne dahil olabileceğini belirten Barnier, "İngiltere parasını, hukukunu ve sınır kontrolünü tekrar eline almak istiyor. Buna saygı duyuyoruz. AB de aynı şekilde parasını, hukukunu ve sınırlarını kontrol etmek istiyor" dedi.

Barnier, İngiltere'nin teklif ettiği gümrük uygulamaları planı hakkında, "AB, gümrük kural ve politikalarını birlik üyesi olmayan ve yönetim yapısında yer almayan bir ülkeye devredemez" değerlendirmesinde bulundu.

"Vatandaşlık hakları ve mali uzlaşı gibi konularda anlaşma sağlandı"

Raab da "Ekim ayına kadar bir anlaşma sağlamak için Ağustos ortasında tekrar buluşmak ve müzakerelere haftalık olarak devam etmek konusunda anlaştık" dedi.

AB ve İngiltere'nin vatandaşlık hakları, mali uzlaşı gibi konularda anlaşma sağladığını anımsatan Raab, İrlanda ve Kuzey İrlanda arasında sınır uygulanmaması konusunda çalışmaların hızlandırıldığını söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.