"Brexit rüyası öldü"

"Brexit rüyası öldü"

İngiltere Dışişleri Bakanlığı görevinden istifa eden Boris Johnson'ın istifa mektubu yayınlandı.

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkışına (Brexit) yönelik atılan adımlardaki anlaşmazlıklar hükümette kriz yaratmaya devam ediyor. Brexit Bakanı David Davis'in istifasının ardından Dışişleri Bakanlığı görevinden ayrılan Boris Johnson'ın Başbakan Theresa May'a ilettiği istifa mektubundaki sert ifadeler, İngiltere basınında ses getirdi. 

"Brexit rüyası öldü"

Theresa May'in Brexit stratejisine karşı sert bir duruş başlatan Boris Johnson, Brexit rüyasının ölmeye başladığını söyledi. Johnson, istifa mektubunda, Başbakan Theresa May'in planının İngiltere'yi somürge durumuna sürüklediğini açıkladı. 

Theresa May şaşkın

Theresa May, Johnson'ın verdiği açık destekten sonra onun bu davranışı karşısında üzgün ve şaşkın olduğunu söyledi. May, kabinede yapılan verimli tartışmalar sonucu anlaşmanın kabul edildiğini belirterek, referandum sonuçlarından onur duyduğunu açıkladı.

Avrupa Birliği'nden ilk tepkiler

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, İngiltere'nin AB'den çıkış müzakerelerini yürüten Brexit Bakanı David Davis ve Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın istifa etmesine ilişkin, "Siyasiler gelir ve giderler ancak insanlar için yarattıkları sorunlar kalır" dedi.

 AB Komisyonu Sözcüsü Margaritis Schinas ise günlük basın brifinginde bir gazetecinin konuya ilişkin sorusu üzerine, "Bu bizim sorunumuz değil. Bence bu daha çok İngiltere'yi ilgilendiriyor. Çünkü söz konusu kişi bizim başmüzakerecimizin muhatabı. Bizi ilgilendiren ise 27 AB üyesinin belirlediği ve bizim tam olarak uyduğumuz Brexit müzakere çerçevesi" yanıtını verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.