İngiltere eski başbakanından Brexit çıkışı: İyi bir fikir değil

İngiltere eski başbakanından Brexit çıkışı: İyi bir fikir değil

Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, Theresa May'in Avrupa Birliği'nden çıkış planını eleştirerek, yapılan hamlelerin en baştan beri hatalı olduğunu belirtti.

Temmuz ayında Başbakan Theresa May tarafından açıklanan 'Chequers' planının hiç kimseyi memnun edemeyeceğini düşünen Blair, May’in de Brexit’in iyi bir fikir olmadığını bildiğini iddia ederek, Başbakan'ın referandum sonucundan dönüş yapılabileceğine inanmadığını ve bunun son derece yanlış bir bakış açısı olduğunu aktardı.

"May en başından beri yanlış istikamette"

Blair, May’in iyi bir iş çıkarıp çıkarmadığı sorulduğunda, "herhangi bir not veremeyeceğini çünkü May’in başından itibaren hatalı bir istikamette yol aldığını" söyledi ve ekledi:

"Neden bunu yapmaya çalıştığını biliyorum ve anlıyorum ancak bu başarısız olmaya mahkum bir yaklaşım. O şöyle düşünüyor: Brexit’i gerçekleştirmek zorundayım. Evet, belki çok iyi bir fikir değil ama görevim bu. En azından daha ılımlı bir versiyonunu hayata geçireyim ki insanlara hem istediğinizi yaptık hem de ekonomiyi koruduk diyebilelim."

"Parlamento Brexit planını reddedecek"

Blair’e göre bu başta akıllı bir yaklaşım gibi dursa da aslında hem sert bir Brexit isteyenler hem de Brexit’i hiç istemeyenleri tatmin etmeyecek. Bu nedenle de parlamentoda yapılacak oylamayla reddedilecek.

May’in içinde bulunduğu sıkıntılı durumu gayet iyi anladığını dile getiren Blair, May’in referandum öncesi Avrupa Birliği'nde (AB) kalınması için kampanya yaptığını ancak şimdi çıkmak için Brexit’in sorumlusu haline geldiğini hatırlattı ve şunları söyledi:

"Ben hayatımda buna benzer bir durum hiç görmedim. Yani düşünsenize Başbakansınız ve ülkenize diyorsunuz ki; bunu yapacağım ama bence aslında bu son derece kötü bir fikir."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.