İnguş Kurtuluş Ordusu Rus ordusuyla yaşanan çatışmanın sorumluluğunu üstlendi

İnguş Kurtuluş Ordusu Rus ordusuyla yaşanan çatışmanın sorumluluğunu üstlendi

İnguşetya'da 2017 yılına kadarki 10 yıllık süreçde bölge direnişçileri Rus güçlere karşı aktif çatışma halindeydi.

Rus medyası geçtiğimiz Cumartesi günü geçtiği haberde Rus güçlerinin Rusya'nın Kuzey Kafkasya Federal bölgesi içinde yer alan İnguşetya'da bir grup direnişçiyle çatışma yaşandığını açıklamıştı.

İnguş direnişçiler uzun saatler boyunca Karabulak kasabasındaki bir apartman dairesinde Rus güçleriyle çatıştılar.

İnguş Kurtuluş Ordusu, Karabulak'taki çatışmanın ardından yayınladığı açıklamada olayın sorumluluğunu üstlendi ve çatışan kişilerin kendi mensupları olduğunu kaydetti.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:


Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allah'a; salât ve selâm, O'nun Resulü Muhammed'e (sallallahu aleyhi ve sellem), ailesine, ashabına ve kıyamet gününe kadar onların yoluna sadık kalan mü'minlerin üzerine olsun.

Allah'ın selamı ve rahmeti üzerinize olsun!

Bizler, İnguşetya mücahidleri olarak beyan ederiz ki:

Vatanımızın işgal edilmesinin başladığı dönemden bu yana geçen yaklaşık iki yüz sene boyunca İnguş halkının özgürlük yolunda verdiği savaş bir gün dahi durmamıştır. Bizler de, Abrek-Mücahid atalarımızın mirasçıları olarak aynı idealleri savunuyor ve rengi ne olursa olsun "Yermulov" Rus İmparatorluğu'nun üzerimizdeki otoritesini asla tanımıyoruz.

Düşmanlarımız ve meşru askeri hedeflerimiz, sözde "Rus Güvenlik Güçleri"dir. Biz İnguşetya mücahidleri, asla sivillere karşı bir savaş vermiyoruz. Fakat FSB, Rus ordusu, kolluk güçleri ve adli kurumlar gibi bu mücrim devletin rütbelerini omzuna takan herkes, hangi milletten olursa olsun bizim düşmanımız ve meşru hedefimizdir.

Geçtiğimiz baharda İnguş Bağımsızlık Komitesi, İnguş halkının kurtuluş mücadelesinin çekirdeği olarak İnguş Kurtuluş Ordusu'nun teşekkülünün başladığını duyurmuştu. Hareketin ana hedeflerinden birisine ulaşıldı. Bu hedef, İnguşetya ve tüm Kafkasya'nın bağımsızlığına kavuşması hususunda karşılıklı işbirliği ve koordinasyon için İnguş cemaatlerinin dünya çapında seferber edilmesiydi.

Sıradan bir düzenli orduyla değil, bir tür terörist oluşuma karşı mücadele ettiğimiz için İnguşetya Silahlı Kuvvetleri'nin ülkedeki faaliyetlerinin detaylarını açıklayamıyoruz. Malum olduğu üzere, onların taktikleri arasında rehin almak ve siviller ile ailelere yönelik zalimane baskı yöntemleri bulunmaktadır.

İşgalci Rus haydutların dünkü "misilleme operasyonu", kendi panik ve zafiyetlerinden kaynaklanan bir sindirme girişiminden başka bir şey değildi. Polis ve FSB çeteleri, bir apartman dairesine "Şmel" lav silahlarıyla saldırmaktan daha iyi bir yöntem bulamadı. İşte bu, işgalci rejimin vahşetinin, insanlık dışılığının ve rezilliğinin en bariz örneğidir. Rusya, şimdiye kadar Çeçenya'ya, Suriye'de ve Ukrayna topraklarında daima sivillere yönelik füze saldırıları düzenleyerek, insanları rehin alarak, korkutarak ve yaşlı-kadın-çocuk demeden katlederek savaştı.

Bu eşit olmayan çatışma ortamında İnguş mücahidler, sayıca kendilerinden kat kat üstün düşman güçlerine karşı büyük azim, kararlılık, cesaret ve kahramanlık örneği sergilediler. Sadece birkaç savaşçıdan oluşan grup, hazırlıksız olmalarına rağmen 24 saat boyunca düşmanla çarpıştı.

Bizler, bu şer imparatorluğuna karşı cihadımızı sürdüreceğiz. Rus devletinin verdiği apoletleri takmayı kabul edenlerden hiçbiri, Allah'ın izniyle artık ne İnguşetya'da, ne Rusya'da ne de dünyanın hiçbir yerinde huzur içinde uyuyamayacaktır.

Yüce Allah, Kur'an'da şöyle buyurur:

"Nice az sayıda birlik Allah'ın izniyle çok sayıdaki birliği yenmiştir. Allah sabredenlerle beraberdir." (Bakara, 249)

Yüce Allah, kardeşlerimizin şehadetlerini kabul etsin, ailelerine ve yakınlarına sabırlar ihsan etsin.

Duamızın sonu, alemlerin Rabbi olan Allah'a hamd etmektir."


Rusya’nın kontrolündeki en küçük bölge olan İnguşetya, Kuzey Osetya ve Çeçenistan arasında ve yaklaşık yarım milyonluk bir nüfusa sahip.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum