İntiharlar artıyor: İsrail askerleri akıl sağlığı problemleriyle karşı karşıya

İntiharlar artıyor: İsrail askerleri akıl sağlığı problemleriyle karşı karşıya

2023 yılının başından bu yana İsrail ordusunda aktif olarak görev yapan 8 asker intihar etti.

(Fotoğraf)

İsrail askerleri akıl sağlığı sorunlarıyla karşı karşıya.

2 İsrail askeri ağustos ayında akıl sağlığı problemleri sebebiyle intihar etti.

İsrail ordusunda eski asker olan Bar Klaf, bu ayın başlarında harp malulü olarak tanınma isteğinin İsrail Savunma Bakanlığınca reddedilmesi sonrası kendisini ateşe vererek intihar etmişti.

Bu olayın hemen ardından İsrail ordusunun eski askerlerinden Or Donio askerlik görevi sırasında yaşadığı travmanın Bakanlık tarafından kabul edilmesi için başvuru yaptığı süreçte intihar etti.

2023 yılının başından bu yana ise İsrail ordusunda aktif olarak görev yapan 8 asker intihar etti.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, mayıs ayında artan intihar oranlarının "tehlikeli ve ürkütücü" bir problem teşkil ettiğini söylemişti.

Akıl sağlığıyla ilgili yaşadıkları problemleri göstererek orduyu bırakmak isteyen İsrail askeri personeli sayısı son 5 yılda artmış durumda. Akıl sağlığı problemi yaşadığını belirterek ordudan ayrılmak isteyen İsrail askerlerinin oranı 2018'de yüzde 7,9 oranındayken 2020'de bu oran yüzde 11,9'a yükseldi. Söz konusu oranın 2023'te yüzde yüzde 13'e yükselmesi bekleniyor.

İsrail yönetimi, akıl sağlığı sorunlarıyla karşı karşıya olan askerlere gerekli tedavileri sağlamamakla suçlanıyor.

İsrail ordusu ise askere alınmaya elverişli bazı kimselerin akıl sağlığı problemlerini orduya katılmamak için bir bahane olarak kullandığını savunuyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum