İsrailli Bakan: Okula gitmek Filistinlileri radikalleştiriyor

İsrailli Bakan: Okula gitmek Filistinlileri radikalleştiriyor

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Doğu Kudüs'te Filistinlilerin eğitim gördüğü yüksek öğretim kurumlarına sağlanan fonların dondurulması kararını "eğitim Filistinlileri radikalleştiriyor" diyerek savundu.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, "eğitim-öğretimin Filistinlileri radikalleştirdiğini" söyledi.

Smotrich, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilerin eğitim gördüğü yüksek öğretim kurumları için İsrail bütçesinden tahsis edilen fonların dondurulması yönündeki kararını "eğitim Filistinlileri radikalleştiriyor" diyerek savundu.

Geçtiğimiz günlerde Smotrich, "suç ve güvenlik" konularındaki "korkuları" endişeleri nedeniyle İsrail'deki Arapların çoğunluğu oluşturduğu şehirler ve Doğu Kudüs'teki Filistinlilerin eğitim programları için ayrılan fonları dondurmuştu.

İsrail eğitim kurumlarında öğrenim gören Filistinliler için 160 milyon dolarlık fon ayrıldığı biliniyor.

Smotrich, bu yılın mayıs ayında Knesset'te Doğu Kudüs'te yüksek eğitim kurumlarında okuyan Filistinliler için fon ayrılması planına da karşı çıkmıştı.

İsrail Maliye Bakanı Smotrich, Filistin karşıtı açıklamalarıyla tanınan bir isim.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.