Irak Başbakanı Kazımi'ye SİHA'lı suikast girişimi

Irak Başbakanı Kazımi'ye SİHA'lı suikast girişimi

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'ye silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile suikast girişimi düzenlendiği bildirildi.

Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi'ye silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile suikast girişimi düzenlendiği bildirildi.

Konutu hedef alınan Kazımi saldırıdan yara almadan kurtulurken, yerel kaynaklar saldırıda 6 korumanın yaralandığını açıkladı.

Irak'ta geçen ay düzenlenen seçimin ardından artan gerginlik sürüyor. Seçimlerde hile yapıldığı iddiası ile ülkede eylemler yapılırken, Başbakanı Mustafa el-Kazımi'nin konutu silahlı insansız hava aracının hedefi oldu.

Hükümet kaynakları konutun en az bir kez vurulduğunu söylerken, Reuters Kazımi'nin koruma ekibinden en az 6 kişinin yaralandığını duyurdu. Saldırıyı üstlenen olmadı.

Kazımi'nin suikast girişiminin ardından güvenli bir bölgeye götürüldüğü bildirildi.

Suikastı kimin gerçekleştirdiğine dair açıklama yapılmadı

Yerel kaynaklar Kazımi'nin evine yakın oturan Bağdatlıların da saldırı sesi duyduğunu aktarıyorlar. Kazımi'ye kimin suikast yaptığına dair resmi bir açıklama yapılmadı. Sadece saldırıyı "silahlı suç gruplarının düzenlediği" belirtildi.

Bu suikast girişiminin IŞİD ile alakalı olmadığı, Bağdat'ta rakip Şii siyasi grupların kendi  aralarındaki çatışmayla bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Suikastın, seçimlerden yenilgiyle çıkan Fetih İttifakı'nın askeri kanadı olarak gösterilen Haşdi Şabi unsurları tarafından düzenlenmiş olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.