Irak ile Fransız Total arasında 27 milyar dolarlık anlaşma

Irak ile Fransız Total arasında 27 milyar dolarlık anlaşma

Bağdat hükümeti Petrol Bakanı Jabbar, petrol şirketi Total ile 27 milyar dolarlık bir sağladıklarını duyurdu.

Bağdat hükümeti Petrol Bakanı İhsan Abdulcabbar, Fransa merkezli çok uluslu petrol şirketi Total ile 27 milyar dolarlık bir anlaşma kapsamında Irak'ın güneyinde dört dev enerji projesi üzerine anlaşma sağladıklarını açıkladı.

Total’in CEO'su Patrick Pouyanne imza töreninde yaptığı açıklamada, projeye 10 milyar dolarlık ilk yatırımla adım atacaklarını ve mühendislik çalışmalarının "hemen" başlayacağını söyledi. Pouyanne, planın 2021'in sonuna kadar Irak'taki ekipleri harekete geçirmek olduğunu aktardı.

Bakan Abdulcabbar, Total’in ayrıca Batı Kurna 2, Mecnun, Artavi, Tuba ve Luhays'ın güneyinde kurulacak gaz işleme tesisi için 2 milyar dolar kaynak sağlayacağını açıkladı.

Abdulcabbar, proje ile günde yaklaşık 8 milyon metreküp gaz üretilmesinin amaçlandığını ve ikinci fazdan sonra bu miktarın iki katına çıkarılmasının beklendiğini söyledi.

Kaynak: Bloomberg HT

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.