Irak İran'dan doğalgaz almaya devam edecek

Irak İran'dan doğalgaz almaya devam edecek

Bağdat hükümeti Enerji Bakanı Luay El Katip, ABD'nin yaptırım tehdidine rağmen İran’dan doğalgaz almaya devam edeceklerini bildirdi.

Bağdat hükümeti Enerji Bakanı Luay El Katip, ABD'nin baskısına rağmen İran’dan doğalgaz almaya devam edeceklerini aksi takdirde elektrik ihtiyacını karşılamasının mümkün olamayacağını söyledi.

Irak, hali hazırda ABD'nin İran’a yönelik uyguladığı yaptırımlar konusunda doğalgaz alımıyla ilgili muafiyete sahip ülke konumunda. Ancak buna rağmen Washington yönetimi, Bağdat’a, İran’dan doğalgaz almayı kesmesi konusunda baskı yapmaya devam ediyor. Irak yönetimiyse mevcut ihtiyaçlarını öne sürerek bunun mümkün olamayacağını dile getiriyor.

Bağdat hükümeti Enerji Bakanı, Abu Dabi’deki Enerji Konferansı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada “Günün sonunda bu açık bir pazar. Elektrik konusu Irak’ta düzenli olarak siyasi bir mesele olarak gündeme geliyor” diye konuştu.

Irak’ta sık sık yaşanan elektrik kesintileri halkın yoğun protestolarına neden oluyor. İran, Irak’a hem elektrik üretimi için doğalgaz hem de doğrudan elektrik satışı yapıyor.

İran’ın, Irak’a yaptığı doğalgaz satışı, halen daha ülke açısından ciddi gelir kaynaklarından biri durumunda.

ABD'nin bu alışverişe yönelik tepkisine ilişkin bir soruya da Iraklı bakan “Biz herkesle ilişkilerimizi dengeledik ve buna saygı duyulmalı” ifadelerini kullandı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.