Irak: Kerkük'te siyasi kriz devam ediyor

Irak: Kerkük'te siyasi kriz devam ediyor

Peşmerge güçlerinden üst düzey bir yetkili Peşmerge güçlerinin Kerkük’e geri dönmeyeceğini söyledi.

Irak parlamentosunun birkaç Arap ve Türkmen üyesi, Peşmerge güçlerinin 'IŞİD' tehdidini Kerkük'e dönmek için bahane olarak kullandığını iddia ederek, kentte yapılacak Irak seçimlerinin bir hafta ertelenmesi çağrısında bulundu.

Peşmerge güçlerinden üst düzey bir yetkili de Rûdaw English'e verdiği demeçte, Peşmerge güçlerinin Kerkük’e geri dönmeyeceğini, yalnızca nüfussuz bölgelere konuşlandırılacağını söyledi.

Irak’ta parlamento seçimleri 10 Ekim'de yapılacak.

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Jabar Yawar, bu tür iddiaların yalnızca bir kampanya aracı olduğunu ve gerçeğe dayanmadığını söyledi ve Peşmergenin Kerkük'teki nüfuslu bölgelere konuşlandırılmayacağını yineledi.

Yawar, “Bu açıklamaların çoğu bir seçim kampanyasının parçası. Bu konuyu gelecek ayki seçimler için kullanıyorlar. Peşmerge güçlerinin Kerkük’e  girme niyetinde olmadığını Irak ve Kürt medya kuruluşlarına defalarca tekrarladık ve Peşmerge güçlerinin Kerkük'e ya da bu kişilerin bahsettiği diğer şehirlere konuşlandırılması konusunda bir anlaşma yok. Peşmerge güçleri ile Irak Ortak Harekat Komutanlığı arasındaki anlaşma, şehirlerin dışındaki boşlukları doldurmayı amaçlıyor. Bu yerler 'IŞİD 'militanları için güvenli bir sığınak oldu. Örneğin Tuz Tuhurmatu ve Kifri arasında bulunan alanlar veya nüfussuz alanlar. Bu alanlar köyleri değil, tepeleri, vadileri ve dağları kapsıyor” diye konuştu.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.