Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Papa'lı puluna Türkiye'den tepki

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Papa'lı puluna Türkiye'den tepki

Dışişleri Bakanlığı, IKBY'nin bastırmayı planladığı pulların üzerinde Türkiye'de bazı illeri de içeren haritanın bulunmasına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı'nca, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'in Irak'ı ziyareti vesilesiyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) tarafından bastırılması planlanan pula ilişkin, "IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz" denildi.

ekran-resmi-2021-03-10-14-24-09.jpg

Bahsi geçen pul

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Papa Francis'in Irak’ı ziyareti vesilesiyle IKBY tarafından bastırılması öngörülen hatıra pulları arasında, Türkiye'de bazı illeri de içeren haritanın resmedildiği pulun da yer aldığının görüldüğü belirtildi. Açıklamada, "Bazı haddini bilmez IKBY yöneticileri bu ziyareti, Irak’ın komşu ülkelerinin toprak bütünlüklerine yönelik ham hayallerini açığa vurmak için kullanmaya yeltenmektedir. Bu tür sinsi emellerin ne şekilde hüsranla sonuçlandığı en iyi IKBY makamları tarafından hatırlanacaktır. IKBY makamlarından bu vahim hatanın derhal düzeltilmesine yönelik gerekli açıklamanın biran önce ve net bir şekilde yapılmasını bekliyoruz" denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.