Irak ordu sözcüsü: Halen ABD desteğine ihtiyacımız var

Irak ordu sözcüsü: Halen ABD desteğine ihtiyacımız var

Irak Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı Sözcüsü Resul, "terör tehlikesinin sürdüğünü ve Uluslararası Koalisyon’a ihtiyaç duyduklarını" söyledi.

Irak resmi haber ajansına konuşan Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı Sözcüsü Tümgeneral Yahya Resul, “Terör tehlikesi sürüyor, Uluslararası Koalisyon güçlerine ihtiyacımız var” dedi.

Yahya Resul, Irak’ın Koalisyon’la işbirliğinden yana olduğunu ve Koalisyon’un Irak silahlı kuvvetlerine askeri eğitim, silah yardımı ve istihbarat desteğini sürdürmesini istediklerini kaydetti.

26 Temmuz’da Beyaz Saray’da ABD Başkanı Joe Biden ile Irak Başbakanı Mustafa Kazimi bir araya gelmiş, Biden görüşmede, “Irak’taki rolümüzü değiştiriyoruz ancak işbirliğimiz sürecek” mesajını vermişti.

Biden ayrıca bu yılın sonunda ABD muharip güçlerinin Irak’taki görevinin sona ereceğini, Irak’la ilişkilerinin yeni bir sürece gireceğini ifade etti.

Kaynak: K24

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.