"Irak-Suriye sınırındaki hava saldırısını İsrail düzenledi"

"Irak-Suriye sınırındaki hava saldırısını İsrail düzenledi"

Suriye-Irak sınırındaki Kaim bölgesinde İran destekli Haşdi Şabi milislerini hedef alan hava saldırısının arkasında İsrail'in olduğu ifade ediliyor.

Dün gece geç saatlerde hangi ülkeye ait oldukları henüz bilinmeyen savaş uçakları, Suriye-Irak sınırındaki Kaim bölgesinde İran yanlısı Haşdi Şabi milislerini vurdu.

ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon hava saldırısının kendileri tarafından yapılmadığını duyurdu.

Hava bombardımanıyla ilgili soru üzerine Rûdaw English'e bir e-posta gönderen ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon ise, "Bunların bizim hava saldırılarımız olmadığını onaylayabiliriz" dedi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Deyrizor vilayetinde patlama sesleri duyulduğunu, patlamalarda maddi hasar meydana geldiğini ancak can kaybıyla ilgili bilgi verilemediğini bildirmişti.

ABD, bu yıl Haziran ve Şubat aylarında Irak-Suriye sınırında konuşlanmış İran destekli Haşdi Şabi’ye iki kez hava saldırısı düzenledi.

ABD'nin üstlenmediği saldırıların, İsrail'e ait savaş uçaklarınca düzenlenmiş olduğu düşünülüyor.

Suriye sınırları içerisine sıklıkla hava saldırıları düzenleyen İsrail, bu saldırıların hepsinin sorumluluğunu üstlenmiyor.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.