Gündem Suriye: Erdoğan ve Putin bir araya gelecek

Gündem Suriye: Erdoğan ve Putin bir araya gelecek

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ay sonunda Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceği bildirildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ay sonunda Soçi'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceği bildirildi. Görüşmede öncelikle İdlib'de artan şiddet olaylarını ele alması bekleniyor.

Konuya yakın iki Türk yetkilisinin Reuters haber ajansına verdiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin ile ayrıca diğer bölgesel konuları ve ikili ilişkileri de ele alması bekleniyor.

Rudaw'ın haberine göre iki gün olarak planlanmış olan ziyaret Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York’ta katılacağı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısının ardından gerçekleşecek.

Kaynaklar toplantının tam olarak tarihinin netleşmediğini bildirdi.

"Gündem Suriye olacak"

Erdoğan ve Putin’in yapacağı görüşmesinin içeriğinin ne olacağına yönelik Reuters’a bilgi veren bir yetkili, "Ağırlıklı olarak Suriye konusu, yani İdlib’te son günlerde yaşanan gelişmeler ele alınacak. İdlib konusunda yapılan anlaşmada belirlenen şartlar tam olarak uygulanmadı” dedi.

Yetkili ayrıca Suriye ve Türkiye’nin istihbarat bazında bağlantılarını sürdürdüklerini söyledi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.