Irak'ın Lübnan'a yaptığı yardımların ismi dahi anılmadı

Irak'ın Lübnan'a yaptığı yardımların ismi dahi anılmadı

Bağdat Hükümeti, Lübnan Ordusu’nun yardım eden ülkeleri açıklarken, Irak'ı saymamasının üzüntü verici olduğunu belirtti.

Bağdat Hükümeti'nin Beyrut Büyükelçiliği,tarafından yayınlanan açıklamada, Bağdat Hükümeti Başbakanı Mustafa Kazimi’nin Lübnan halkının yaşadığı acıya karşı kardeşçe ve samimi bir tutum sergilemesine rağmen Beyrut tarafından yapılan açıklamalarda Irak’ın adının hiçbir şekilde anılmadığı belirtildi.

Bağdat hükümetinin gönderdiği ve 20 tankerden oluşan 750 bin litrelik gaz yağının Lübnan’a ulaştığının kaydedildiği açıklamada, Beyrut limanında yaşanan patlamanın ardından Bağdat hükümetinin 20 tonluk sağlık malzemelerini Lübnan’a gönderdiği ifade edildi.

Lübnan ordusunun ülkeye yardım eden devletlerin isimlerine yer verdiği açıklamasında Irak’ın ismine yer vermemesinin üzüntü verici olduğunun vurgulandığı açıklamada, Bağdat hükümetinin limanda yanan buğdaylardan ötürü Lübnan’a buğday desteği vermeye hazır olduğu kaydedildi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.