Lübnan'da ülkenin Fransız mandasına girmesi için imza kampanyası

Lübnan'da ülkenin Fransız mandasına girmesi için imza kampanyası

Lübnan'da internetten başlatılan bir kampanyada ülkenin Fransa'nın hakimiyetine geçmesi için 53 binden fazla imza toplandı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen şiddetli patlamanın ardından, internetten başlatılan bir kampanyada ülkenin Fransa'nın hakimiyetine geçmesi için 53 binden fazla imza toplandı.

Avaaz adlı internet sitesinde yer alan "Lübnan 10 yıl boyunca Fransa tarafından yönetilsin" başlıklı kampanyanın açıklama kısmında, "Lübnanlı yetkililer, ülkenin güvenliği ve yönetimi konusunda açıkça başarısız olmuşlardır. Çöken sistem, yolsuzluk, terörizm derken ülke son nefesini verme aşamasına gelmiştir. Lübnan'ın yeniden iyi ve istikrarlı bir başlangıç yapabilmesi için Fransa'nın hakimiyetine geçmesi gerektiği kanaatindeyiz" ifadeleri kullanıldı.

Lübnan, 1920-1945 yılları arasında Fransız mandası altında yönetilmişti.

Bu arada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, en az 145 kişinin hayatını kaybettiği ve binlerce kişinin de yaralandığı patlama ile sarsılan Beyrut'u ziyaret etti. Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'la birlikte patlamanın yaşandığı liman bölgesini ve yakınındaki bir mahalleyi ziyaret eden Fransız lider, Lübnan'a ivedilikle "koşulsuz" öncelik verilmesi ve patlamaya yönelik "acil, bağımsız ve şeffaf" bir soruşturma başlatılması gerektiğini belirtti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.