Beyrut'taki gösterilerde çıkan çatışmada 1 kişi öldü 238 kişi yaralandı

Beyrut'taki gösterilerde çıkan çatışmada 1 kişi öldü 238 kişi yaralandı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki patlamanın ardından meydana gelen protestolarda göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandı.

Beyrut'ta en az 158 kişinin öldüğü patlamadan dört gün sonra halk 'Şehitler Meydanı'nda toplandı. Parlamento binasına girmeye çalışan göstericilere güvenlik güçleri müdahale etti. Dışişleri ve Ekonomi Bakanlığı binasına giren protestocularla güvenlik güçleri arasında yaşanan gerginlikte 238 kişi yaralandı.

Lübnan İç Güvenlik Güçlerinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, başkent Beyrut'ta protestocuların baskın yaptığı bir otelde mahsur kalanları kurtarmaya çalışan bir güvenlik görevlisinin, göstericilerin saldırısına uğraması sonucu hayatını kaybettiği ifade edildi. 

Lübnan'ın başkenti Lübnan'daki Şehitler Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi ülkedeki yönetim şekli, Cumhurbaşkanı Mişel Avn ve diğer yetkililer aleyhinde sloganlar attı.

"Hesap Günü" adıyla düzenlenen gösteride, "Beyrut Limanı'nda hayatını kaybedenler için intikam" ve "Yönetimin değişmesi için bu fırsatı kaçırmıyoruz" sloganları atan protestocular Dışişleri Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı'na ilerledi.

Yaralı sayısı 238'e yükseldi

Eylemciler, biber gazı kullanarak kendilerini engelleyen güvenlik güçlerine taşla karşılık verdi.

Lübnan Kızılhaçı’ndan yapılan açıklamada, Beyrut’taki hükümet karşıtı gösterilerde yaralı sayısının 238'e yükseldiği belirtildi.

Lübnan parlamentosunun güvenliği ateş açıldığı yönündeki iddiaları yalanladı

Lübnan parlamentosunun güvenlik görevlileri, Beyrut’taki protestolar sırasında ateş açıldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Nasrallah'ın fotoğrafları asıldı

Öte yandan eylemciler, Şehitler Meydanı'nda yan yana dizilen temsili darağaçlarına Meclis Başkanı Nebih Berri ile Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın fotoğraflarını idam görüntüsü şekilde ipe astı.

ha.png

Göstericiler iki bakanlık binasına girdi

Lüvbnanlı MTV televizyonunun haberine göre Beyrut’ta sokağa çıkan göstericiler, Dışişleri Bakanlığı binasının yanı sıra Ekonomi Bakanlığı binasını bastı.

Daha önce Sputnik muhabiri, göstericilerin Dışişleri Bakanlığı binasına girdiklerini, ardından askerlerin de binaya girdiğini aktarmıştı.

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 158'e yükseldiği yaralı sayısının da 6 bini aştığı belirtildi.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.