Iraklı Şii lider Kasım el Tai başbakan adayı olacak

Iraklı Şii lider Kasım el Tai başbakan adayı olacak

Iraklı Şii lider Kasım et-Tai, Irak’ın istifa eden Başbakanı Adil Abdulmehdi’nin yerine aday olmaya hazırlanıyor.

Iraklı Şii dini mercii Kasım el Tai, kendini Irak’ın istifa eden Başbakanı Adil Abdulmehdi’nin halefi olarak aday göstermeye hazırlandığını açıkladı.

Tai’nin ofisinden yapılan açıklamaya göre, Şii dini mercii, göstericilerden özellikle de Zikar ilindeki protestoculardan göreve gelmesi yönünde birçok talep aldı. Açıklamada, protestocuların Tai’ye güvenlerini dile getirdikleri ve ülkeyi mevcut durumdan kurtarabileceğine inandıkları belirtildi.

Söz konusu açıklamaya göre, Tai’nin, bu görev için yolsuzluğu bitirecek ve 2003 yılından bu yana görevi her ne olursa olsun yolsuzluk yapanların yargılanmasını içeren bir programı bulunuyor. Tai’nin aday olup olmama konusunda henüz karar vermediği ancak konu üzerinde “ciddiyetle” çalıştığı ifade edildi.

Öte yandan kaynaklar, Tai’nin, başbakanlığa aday olma arzu ve istekliliğini birçok kez ifade eden din adamlarından sadece biri olduğunu ifade etti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.