Irak'ta ABD askerlerinin bulunduğu üsse füzeli saldırı

Irak'ta ABD askerlerinin bulunduğu üsse füzeli saldırı

Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeyinde ABD askerlerinin bulunduğu Taci Askeri Üssü'ne füzeli saldırı düzenlendi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın kuzeyinde ABD ve koalisyon askerlerinin de bulunduğu Taci kampı, katyuşa roketleriyle hedef alındı.

Bağdat hükümeti ordusundan yapılan açıklamaya göre saldırı herhangi bir zayiata yol açmadı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

ABD'li savunma yetkilisi, ilk incelemelerine göre üssün saldırıdan etkilenmediğini söyledi. Yetkili, roket saldırısının üsse ciddi bir tehdit oluşturmadığını, bir roketin üssün 2 km. uzağına düştüğünü belirtti.

Pazar günü de Bağdat'ın 80 kilometre kuzeyinde yine ABD personelin olduğu Beled hava üssüne 8 katyuşa roketi atılmıştı. Bağdat hükümeti ordusuna göre olayda 4 kişi yaralandı. Askeri kaynaklar, yaralananların Iraklı askerler olduğu bilgisini verdi.

Ekim ayı sonundan beri onlarca füze Irak'ta ABD askerlerinin kaldığı üsleri hedef aldı. Toplamda bir Amerikalı'nın öldüğü olaylardan ABD Bağdat hükümeti ordusunda bulunan İran yanlısı grupları sorumlu tuttu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.