İran Irak'taki ABD üslerini vurdu

İran Irak'taki ABD üslerini vurdu

İran, ABD'nin Irak'ta Anbar eyaletindeki Ayn el Esad hava üssüne ve Erbil'de Amerikan askerlerinin bulunduğu noktalara 10'dan fazla füze attı.

Saldırılar gece yarısı saatlerinde başladı. İran Devrim Muhafızları saldırıların ABD'nin ölüdrdüğü Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin intikamını almak üzere yapıldığını açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon da İran'ın Irak'ta ABD askerlerinin bulunduğu üslere 10'dan fazla füze gönderdiğini duyurdu. Ancak tam olarak hangi noktaların vurulduğu ve saldırılarda can kaybı olup olmadığı henüz netlik kazanmadı.

Trump: Her şey yolunda

ABD Başkanı Donald Trump ise ilk açıklamasını, saldırıların başlamasından yaklaşık 3 saat sonra Twitter üzerinden yaptı. Trump "Her şey yolunda! İran'dan Irak'taki iki üsse füze atıldı. Can kaybı ve zarar tespit çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar her şey iyi. Dünyanın, açık ara en güçlü ve en donanımlı ordusuna sahibiz. Yarın sabah açıklama yapacağım" yazdı.

Trump'ın Twitter mesajı sonrası tansiyon düştü.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de "İran, BM Anlaşması'nın 51. maddesine göre meşru müdafaa adına orantılı adımlarını atmış ve tamamlamıştır" açıklamasını yaptı.

İran: 80 ABD askeri öldü

Öte yandan İran Devlet Televizyonu tarafından yapılan açıklamada, Devrim Muhafızları tarafından Irak'ta ABD askerlerlerinin konuşlu bulunduğu noktalara düzenlenen saldırılarda 80 ABD askerinin öldüğü iddia edildi.

Zarif: Cevap verdik, her şey bitti

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif saldırı sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ABD ile gerilimi tırmandırmamaya çalıştıklarının altını çizdi. 

Zarif konuyla ilgili olarak,  "Bir cevap vermemiz gerekiyordu verdik. Şimdi her şey bitti. Gerilimi tırmandırmamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı. 

Zarif ayrıca, "Umuyoruz ki Trump yönetimi gereken dersi almıştır" ifadelerini de ekledi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.