Trump: "Süleymani 15 yıl önce öldürülmesi gereken bir teröristti"

Trump: "Süleymani 15 yıl önce öldürülmesi gereken bir teröristti"

ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin 15 yıl önce öldürülmesi gereken bir terörist olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD merkezli EIB Network’e verdiği röportajda İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesi ilişkin kendisine sorulan "İnsanlara yaptığınız şeyin neden doğru olduğunu açıklayabilir misiniz?" şeklinde gelen bir soruya şu ifadelerde cevap verdi;

"Bu son 15 yıldır yapılmış olmalıydı. Onların gerçek askeri lideriydi. O bir terörist. Başkan Obama tarafından terörist olarak nitelendirildi. Ancak Obama daha sonra (İran ile 2015’te nükleer anlaşmaya istinaden) 150 milyar dolar ve artı 1.8 milyar dolar nakit vermek dışında bu konuda hiçbir şey yapmadı."

Süleymani'nin öldürülmesi

Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis, ABD’nin hava saldırısı sonucu 3 Ocak Cuma günü Bağdat Havaalanı’nda öldürülmüştü.

Trump, İran’ın doğru zamanda ve doğru yerde ‘sert bir şekilde intikam’ alma sözü vermesinin ardından, “Eğer bize saldırırsa İran kültürü için 52 hedef belirledik. 52 rehineyi temsilen 52 hedefi vururuz” şeklinde bir tehditte bulundu.

ABD’nin Irak ve Suriye’de İran destekli Hizbullah Tugayları’na geçtiğimiz hafta düzenlediği hava saldırısında 25 unsur öldürüldü. Bunun üzerine İran yanlısı Haşdi Şabi taraftarları, ABD’nin Bağdat Büyükelçiliği’ne bir saldırı girişiminde bulundu ve bundan üç gün sonra Süleymani suikastı düzenlendi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.