Pompeo'dan 'Süleymani' açıklaması: Öldürülmesi bütün dünya için iyi

Pompeo'dan 'Süleymani' açıklaması: Öldürülmesi bütün dünya için iyi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İranlı komutan Kasım Süleymani'nin öldürüldüğü operasyonu başlatma kararı alırken Avrupa ülkelerini 'yardımcı olmadıkları' gerekçesiyle eleştirdi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "İngilizler, Fransızlar, Almanlar, yaptığımız şeyin yani Amerikalıların yaptıklarının, Avrupa'da da hayat kurtardığını anlamalı. Bu, bütün dünya için iyi bir şeydi." diye konuştu.

Son dönemde diğer ülkelere operasyonla ilgili bilgi paylaştıklarını aktaran Pompeo,"Ama son bir buçuk, iki günde bölgedeki ortaklarla konuştum, onlarla ne yaptığımızı, neden yaptığımızı paylaştık, yardımlarını istedim, hepsi harikaydı. Sonra diğer yerlerdeki ortaklarımızla o kadar da iyi olmayan konuşmalar yaptık. Açıkçası, Avrupalılar umduğum düzeyde yardımcı olmadılar." ifadelerini kullandı.

Süleymani ve ekibinin saldırı hazırlığı içinde olduğunu söyleyen Pompeo, Amerikan televizyonu Fox News'e verdiği röportajda "Onu yakaladık ve durdurduk" dedi.

Olayla ilgili ayrıntıları vermenin doğru olmayacağını kaydeden Pompeo, "Amerikan halkı, Başkan Trump'ın Kasım Süleymani'yi öldürmek için verdiği kararın onların hayatını kurtardığını bilebilir." şeklinde konuştu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.