Kasım Süleymani için İran genelinde törenler düzenleniyor

Kasım Süleymani için İran genelinde törenler düzenleniyor

ABD saldırısında hedef alınarak öldürülen İranlı General Kasım Süleymani'nin naaşı İran'a getirildi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD'ye ait bir insansız hava aracı tarafından hedef alınarak öldürülen İranlı General Kasım Süleymani'nin naaşı İran'a getirildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Süleymani için ilk tören ülkenin güneybatısındaki Ahvaz'da, ardından Meşhed kentinde düzenlendi.

Süleymani'nin naaşının bulunduğu tabutun İran bayrağına sarılı halde askeri bando eşliğinde uçaktan indiriliş görüntüleri İran devlet televizyonu IRIB'te yayınlandı. İran-Irak savaşının en kanlı çatışmalarının yaşandığı yerlerden biri olan Ahvaz'da siyahlar giyerek yas tutan binlerce kişi kentte yürüyüş düzenledi.

Süleymani'nin naaşı, başkent Tahran ve İran İslam Devrimi'nin temellerinin atıldığı Kum kentlerinde yapılacak törenlerin ardından doğu yeri olan Kirman'a getirilecek ve salı günü düzenlenecek cenaze töreni ile toprağa verilecek.

Öte yandan İran televizyonu, General Süleymani ile aynı saldırıda öldürülen Şii milis gücü Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in de İran'a getirileceği bilgisini duyurdu. Mühendis'in naaşı Necef kentinde düzenlenecek törenle defnedilecek.

İran lideri Ali Hamaney'den sonra ülkenin en güçlü ikinci kişisi olarak bilinen Süleymani'nin ölümünün ardından Irak'ta düzenlenen törene Bağdat hükümeti Başbakanı Adil Abdulmehdi, hükümet yetkilileri, Haşdi Şabi komutanları ve yüzlerce milis ve sivil katılmış, tören sırasında “Amerika’ya hayır” ve “İsrail’e hayır” ile “En büyük şeytan Amerika” sloganları atılmıştı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.