Trump: İran'a ait vurmak üzere 52 hedef tespit ettik

Trump: İran'a ait vurmak üzere 52 hedef tespit ettik

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a ait 52 hedefi vurmak üzere tespit ettiklerini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın ABD’lilere veya ABD unsurlarına saldırması durumunda İran’a ait 52 hedefi vurmak üzere tespit ettiklerini açıkladı.

Trump, Twitter’dan yaptığı açıklamada, İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı savunan Trump, ”52 sayısı, 1979 yılının sonlarında Tahran'daki ABD Büyükelçiliği'nde bir yıldan fazla bir süredir rehin tutulan 52 Amerikalıyı temsil ediyor” dedi.

AFP’nin haberine göre Trump, “Hedeflerin bazıları üst düzey ve İran ve İran kültürü açısından çok önemli. Bu hedefler ve İran’ın kendisi çok hızlı ve çok sert bir şekilde vurulacaktır” açıklamasında bulundu.

İran’ın bazı ABD unsurlarını hedef alma konusunda oldukça cesurca konuştuğunu söyleyen Trump, Süleymani'nin ölümüyle ilgili ise ABD'nin daha fazla tehdit istemediğini vurguladı.

Trump'ın tweeti, İran yanlısı grupların Amerikan askerlerinin bulunduğu askeri üsler üzerindeki baskılarını artırmasının ardından geldi. Bu durum, Washington ve Tahran arasında bölgede bir vekalet savaşının patlak vermesine ilişkin endişeleri doğuruyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.