Üst düzey yetkiliden 'Süleymani' düzeltmesi: "Erdoğan 'şehit' ifadesini kullanmadı"

Üst düzey yetkiliden 'Süleymani' düzeltmesi: "Erdoğan 'şehit' ifadesini kullanmadı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD operasyonunda öldürülen Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani hakkında taziyelerini iletirken 'şehit' ifadesini kullanıp kullanmadığı tartışma konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye yaptığı taziye telefonunda ABD operasyonunda öldürülen İran Devrim Muhafızları'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani için taziyelerini iletirken 'şehit' ifadesini kullanıp kullanmadığı tartışma konusu oldu.

Konuya ilişkin açıklama yapan bir üst düzey yetkili, İran'ın Ankara Büyükelçiliği'nin iddiasını yalanlayarak "Görüşmede Süleymani hakkında “şehit” ifadesi kesinlikle kullanılmamıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani dün bir telefon konuşması gerçekleştirerek Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesi ve bölgedeki diğer gelişmeleri ele aldı. Görüşmenin ardından İran'ın Ankara Büyükelçiliği Twitter üzerinden bir paylaşım yaparak Erdoğan'ın Ruhani'ye taziyesini "Şehit Süleymani'nin yokluğu derinden üzüyor. İran halkı, sizin ve Rehber'in (Hamaney) öfkesinin farkındayım" ifadeleriyle aktardığını yazdı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, konuya ilişkin açıklama yapan bir üst düzey yetkili büyükelçiliğin iddiasını yalanlayarak şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız görüşme sırasında Kasım Süleymani’nin resmi unvanı münasebetiyle muhatabına taziyelerini sunmuşlardır. Görüşmede Süleymani hakkında “şehit” ifadesi kesinlikle kullanılmamıştır. Cumhurbaşkanımız, diplomatik temasların önemini vurgulayarak, İran’a gerginliği artırabilecek adımlardan imtina etme çağrısında bulunmuşlardır.”

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.