"Erdoğan Ruhani'ye 'Şehit Süleymani'nin yokluğu derinden üzüyor' dedi"

"Erdoğan Ruhani'ye 'Şehit Süleymani'nin yokluğu derinden üzüyor' dedi"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İran halkı, sizin ve Hamaney'in öfkesinin farkındayım' dediği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD saldırısında öldürülmesi ve bölgedeki diğer gelişmeler ele alındı.

İran'ın Ankara Büyükelçiliğinin resmi Twitter hesabından görüşmeye dair bilgi paylaşıldı.

Elçilik hesabından yapılan paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ruhani'ye, "Şehit Süleymani'nin yokluğu derinden üzüyor. İran halkı, sizin ve Rehber'in (Hamaney) öfkesinin farkındayım" dediğine yönelik ifadeler yer aldı.

İran Büyükelçiliği'nin yaptığı paylaşımın devamında ise şu ifadeler kullanıldı:

"Sayın Erdoğan Şehit Süleymani'nin muhteşem cenaze törenini Irak televizyonundan izlediği kaydeden 'Bu görüntüler, Irak halkının General Süleymani'ye sevgisinin tezahürüydü'  dedi"

"Şehit ifadesi kullanılmadı"

Öte yandan üst düzey bir Türk yetkili, Erdoğan'ın Ruhani ile yaptığı görüşmede Süleymani için “şehit” ifadesini kesinlikle kullanmadığını açıkladı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.