İranlı general Kasım Süleymani ABD saldırısında öldürüldü

İranlı general Kasım Süleymani ABD saldırısında öldürüldü

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, ABD'nin Bağdat havalimanına düzenlediği bir hava saldırısı sonucu öldü.

İran'ın en üst düzey ve nüfuz sahibi komutanlarından biri olan Kasım Süleymani, ABD tarafından öldürüldü.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Süleymani, Irak'ın başkenti Bağdat'taki havalimanına düzenlenen hava saldırısında yaşamını yitirdi.

Reuters'a konuşan ABD'li yetkililer, Bağdat Uluslararası Havalimanı'ndaki saldırının insansız hava aracıyla düzenlendiğini belirtti. İran Devrim Muhafızları ise Süleymani'nin, Amerikan helikopterlerince düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü duyurdu.

Pentagon'dan yapılan açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatı üzerine gerçekleştirilen bu "savunucu" saldırıyla, "yurt dışında görev yapan Amerikan personelinin korunmasının ve İran'ın geleceğe yönelik saldırı planlarının caydırılmasının" amaçlandığı belirtildi.

Aynı saldırıda İran destekli Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis'in de öldüğü bildirildi.

Haşdi Şabi, saldırıda Süleymani ve El Mühendis'i taşıyan aracın vurulduğunu açıkladı.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.