"Kasım Süleymani'nin öldürülmesiyle ilgili Şam'da gözaltılar gerçekleşti"

"Kasım Süleymani'nin öldürülmesiyle ilgili Şam'da gözaltılar gerçekleşti"

İki Arap diplomat, Kasım Süleymani suikastı ile ilgili bazı kişilerin Suriye’de gözaltına alındıklarını iddia etti.

ABD’de bulunan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen iki Arap diplomat, 3 Ocak Cuma günü İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesi olayına karıştığı şüphesiyle Esed rejimi merkezli Cham Wing hava yolu şirketinde çalışan bazı kişilerin gözaltına alındığını söyledi.

Kasım Süleymani, geçtiğimiz Perşembe günü Beyrut’tan Şam’a geldi ve daha sonra Irak’ın başkenti Bağdat’a geçti.

Kaynaklar, Esed rejimine ait özel havayolu şirketi olan Cham Wings’e ait uçağın, Süleymani’nin Şam’a ulaştığı sırada birkaç dakika beklediğini ve akşam saat 20.30’da Şam Havaalanı’ndan kalktığını söyledi.

Iraklı yetkililerden aldığı bilgilere göre açıklama yapan bir diplomat, Bağdat ve Şam’da Süleymani’nin uçakta olup olmadığı konusunun ABD tarafına sızdırılma ihtimaline karşı soruşturma açıldığını belirtti.

Kaynak açıklamasında, soruşturmaların, Kasım Süleymani’nin Şam’dan kalkan uçakta olduğunu bilen Cham Wing şirketi çalışanlarını kapsadığını ifade etti

Suriye’nin başkenti son yıllarda İran ve milislerle bağlantılı olan bazı liderlerin suikastlarına tanıklık etti. Bu isimler arasında, Şubat 2008’de güvenlik operasyonu sırasında suikasta uğrayan Lübnan Hizbulah Lideri İmad Muğniye bulunuyor. Muğniye, İsrail’in Ocak 2015’te Kuneytra’ya düzenlediği baskın sırasında ölen Cihad Muğniye’nin babasıdır.

19 Aralık 2015’te ise İsrail uçakları Şam yakınlarındaki Ceremana’ya düzenlediği hava saldırısında İranlı ajanların yanı sıra Golan Tepeleri’nde İsrail’e saldırmayı amaçlayan bir örgüt kuran Samir Kantar’ı öldürmüştü.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.