"Trump’ın ölümü bile Süleymani'nin intikamı için yetmeyecek"

"Trump’ın ölümü bile Süleymani'nin intikamı için yetmeyecek"

İran Hava Kuvvetleri Komutanı Ali Hacızade, ABD'nin Ortadoğu'daki askeri varlığının ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti.

İran Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri Komutanı Ali Hacızade, ABD Başkanı Donald Trump’ın ölümünün Kasım Süleymani’nin intikamını almaya yetmeyeceğini söyledi.

Süleymani’nin kanının bölgedeki ABD varlığı tamamen ortadan kaldırılırsa yerde kalmayacağını belirten Hacızade, "Süleymani’nin öldürülmesine verilecek yanıt füze veya insansız hava aracı düşürmekle olmaz. Süleymani’nin karşısında Trump’ın ölmesine bile razı gelmeyiz. Çünkü onun öldürülmesi bile intikam için yeterli olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

İran’ın lideri Ali Hamaney’in askeri danışmanı Rahim Safavi ise, "Süleymani’nin ölümünün yankıları Ortadoğu bölgesinin dışına çıkabilir" uyarısında bulundu.

Kasım Süleymani’nin yerine getirilen İsmail Kani, göreve geldikten sonra yaptığı ilk açıklamada ABD’yi tehdit etmiş, "Herkese Ortadoğu’nun dört bir yanında ABD'lilerin cesetlerini görmek için sabırla beklemesini söylüyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Kani, "Süleymani’nin başladığı şeyi bitirmeyi vaat ediyoruz. Amerikan kuvvetlerini kademeli olarak bölgeden çıkarmak dışında şehitliği karşılığında tatmin olmayacağız" şeklinde konuşmuştu.

Süleymani'nin ölümü

ABD Savunma Bakanlığı, 3 Ocak'ta, Süleymani ile Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınında düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı. Saldırıda İranlı subayların da aralarında bulunduğu 10 kişi hayatını kaybetmişti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.