Irak'ta erken seçim çağrısı

Irak'ta erken seçim çağrısı

Irak'ta Bağdat hükümeti geçici Başbakanı Adil Abdülmehdi, erken genel seçim çağrısında bulundu.

Irak'ta Bağdat hükümeti geçici Başbakanı Adil Abdülmehdi kendisinden sonra koltuğu devralacak olan Muhammed Allavi'nin çekildiğini açıklamasının ardından görevi bıraktığını duyurarak erken genel seçim çağrısı yaptı.

Abdülmehdi'nin görevi bırakmasıyla oluşan boşluk ülkede hali hazırda karışık olan siyaset sahasının iyice içinden çıkılmaz bir hal almasına neden oldu. Bu siyasi durum ülkede devam eden kitlesel protestolar, bazı bölgelerde IŞİD mensuplarının yeniden baş göstermesi ve Covid-19 virüs salgını nedeniyle sıkıntılı günler geçiren devleti daha da zor bir duruma soktu.

Abdülmehdi erken seçim için 4 Aralık tarihini işaret ederken halefi olması beklenen ancak geri çekilen Allavi siyasi partilerin kendisine engel çıkardığını açıkladı.

Halk lideri siyasi elitin belirlemesini istemiyor

Ülkedeki protestocular tüm yönetici elitlerin yolsuzluğa bulaştığını düşünüyor ve birçoğunun İran'a hizmet ettiğine inanıyor. Pazartesi günü toplanan kalabalıklar attıkları sloganlarda Allavi yerine siyasi partilerce belirlenecek bir isme karşı çıkacaklarını duyurdular.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.