Irak'ta İran destekli Haşdi Şabi'ye yönelik 'faili meçhul' hava saldırıları sürüyor

Irak'ta İran destekli Haşdi Şabi'ye yönelik 'faili meçhul' hava saldırıları sürüyor

Irak’ta Anbar vilayetinin batısındaki Rutba bölgesinde Haşdi Şabi’ye ait bir karargâha kaynağı belirsiz silahlı insansız hava aracı ile saldırı düzenlendi.

Irak’ta Anbar vilayetinin batısındaki Rutba bölgesinde Haşdi Şabi’ye ait bir karargâha kaynağı belirsiz silahlı insansız hava aracı ile saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu can kaybı yaşanmazken, karargâhta maddi hasar meydana geldiği belirtildi.

İran destekli Haşdi Şabi'nin mühimmat deposunun bulunduğu Şuheda, Eşref, Kaim, Sakr ve Beled üslerine yönelik saldırılarla ilgili yürütülen hükümet soruşturmaları henüz açıklanmadı.

Şarkul Avsat'ın haberine göre, Haşdi Şabi’ye bağlı bazı gruplar, saldırıların faili olarak İsrail’i işaret ederken, Irak Dışişleri Bakanı Muhammed el-Hakim, 4 Eylül’de Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gays ile Bağdat’ta yaptığı toplantı sonrası yaptığı açıklamada, soruşturma sonuçlarında İsrail çıkması halinde konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) taşıyacaklarını belirtmişti.

Irak Parlamentosu Güvenlik ve Savunma Komisyonu üyesi Nayif eş Şummari, Haşdi Şabi üslerine yönelik saldırıların komşu ülkelerden havalanan uçaklarla gerçekleştirildiği iddiasının incelenmesi gerektiğini söyledi. Şummari, ülkesinin komşularına zarar verecek hiçbir eylemin merkezi olmayı kabul etmeyeceğini söyledi.

Ulusal güvenlik uzmanı ve Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Dr. Hüseyin Allavi, Şarku’l Avsat’a yaptığı açıklamada, “Haşdi Şabi yönetiminin en azından dün veya daha önceki süreçte olan bitenle ilgili bir açıklama yapması gerekirdi. Aksi takdirde saldırı, güvenlik ve siyaset alanında kafa karışıklığı yaratan imaları haricinde hiçbir tarafın açıkça üstlenmemesi nedeniyle belirsiz kalacaktır. Resmi bir açıklama gelmediği müddetçe bu saldırılar kaynağı belirsiz kalmaya devam edecek ” ifadelerini kullandı.

Allavi, Haşdi Şabi karargâhlarına daha önce düzenlenen saldırılarla ilgili devam eden hükümet soruşturmalarının neden halen ilan edilmediği sorusuna, “Bu amaçla kurulan hükümet komisyonlarının saldırıları analiz edebilmesi için daha fazla süreye ihtiyaçları var. Bu nedenle soruşturmalar o ana kadar sürecek” diye yanıt verdi.

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.