Şii lider Sadr: Irak'ta hükümetin sonu geldi

Şii lider Sadr: Irak'ta hükümetin sonu geldi

Irak’ta Sadr Hareketi ve Sairun Koalisyonu lideri Mukteda Sadr, Adil Abdulmehdi hükümetinden desteğini çekeceğini açıkladı

Mukteda Sadr, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hükümetin sonunun geldiğini belirtti.

Sadr yaptığı açıklamada, "Elveda vatanım. Bu, hükümetin sonunun geldiğinin duyurusudur. Bu aynı zamanda hukuk devletinden kaos devletine geçiş demektir. Eğer hükümet ciddi önlemler almazsa, hükümetten desteğimi çekeceğim" ifadelerini kullandı.

Şii lider, geçen yıl ekim ayında hükümeti kuran Başbakan Adil Abdulmehdi’yi desteklese de daha sonra reform yönünde adım atmadığı gerekçesiyle eleştirmişti.

Sadr’ın söz konusu açıklamayı Haşdi Şabi’nin hava kuvvetleri kuracağını açıklaması üzerine yaptığı belirtiliyor.

Sadr Hareketi lideri, daha önce sık sık İran yanlısı milis gücünün ülke savunma ve güvenlik sistemine dahil edilmesi ve devletin kontrolü dışında bulunan silahların toplatılması çağrısı yapmıştı.

Dün Haşdi Şabi, Irak Hava Kuvvetleri’yle birlikte hareket etmek üzere kendi hava kuvvetlerini kuracağını belirtilmişti.

Haşdi Şabi Kurulu Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis (Cemal Cafer İbrahim) imzasıyla yayımlanan belgeye göre, hava kuvvetleri oluşturulmasıyla ilgili karar çıkarıldı.

Karara göre Selah Mehdi Hantuş de söz konusu çalışmanın direktörü olarak görevlendirilmişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.