Irak'ta İran destekli partilerin seçimlere itirazı reddedildi

Irak'ta İran destekli partilerin seçimlere itirazı reddedildi

10 Ekim'de gerçekleştirilen Irak meclis seçimlerine yönelik İran destekli Fetih İttifakı'nın "seçimlere hile karıştırıldığına" dair itirazları Irak Yüksek Mahkemesi'nce reddedildi.

Irak Yüksek Mahkemesi, İran destekli partilerin 10 Ekim 2021'de gerçekleşen meclis seçimlerine yönelik itirazlarını reddetti. 

10 Ekim 2021 Irak meclis seçimlerinde Şii Sadr grubu 73 milletvekili kazanarak birinci parti olurken 2018'deki meclis seçimlerinde 48 milletvekili kazanan İran destekli Fetih İttifakı sadece 17 milletvekili kazanabilmiş ve beşinci sırada yer almıştı.

Seçimlere ve oy sayımına hile karıştırıldığını iddia eden Fetih İttifakı çatısı altındaki partiler bu hususta Irak Yüksek Mahkemesi'ne başvuruda bulunup dava açmışlardı.

Irak Yüksek Mahkemesi seçimlerde ve oy sayımında hile yapıldığına dair delil bulunmadığına hükmetti. Irak Yüksek Mahkemesi Başyargıcı Casim Muhammed tarafından okunan kararda hile iddialarına dair delil bulunmadığı belirtilirken delilsiz iddiaların seçimlerin meşruiyetine ve ülkenin güvenliğine tehdit oluşturduğu vurgusu dikkat çekti.

Casim Muhammed, kararın nihai ve tüm taraflar için bağlayıcı olduğunu ekledi.

Seçimlere yönelik itirazlara dair verilen bu karar üzerine Irak'ta hükümeti kurma çalışmalarının hızlanması bekleniyor.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.