Irak'ta IŞİD saldırılarında artış yaşanıyor

Irak'ta IŞİD saldırılarında artış yaşanıyor

Irak'ın kuzeyinde, Bağdat ve Erbil arasındaki ihtilaflı bölgelerde IŞİD, son günlerde saldırılarını yoğunlaştırdı.

Irak'ın kuzeyinde, Bağdat ve Erbil arasındaki ihtilaflı bölgelerde IŞİD, son günlerde saldırılarını yoğunlaştırdı. Reuters haber ajansına konuşan güvenlik yetkilileri, IŞİD'in bir kasabayı da kontrol altına aldığını söyledi; ancak henüz resmen teyit edilmedi.

Bir Peşmerge komutanı, IŞİD üyelerinin vur-kaç taktiği uygulayarak Peşmerge'nin konuşlandığı bölgelere saldırdığını söyledi: "Alanı uzun süre tutmaktan kaçınıyorlar. Biz de daha fazla saldırıyı engellemek için takviye kuvvet getirdik."

BBC Türkçe'nin aktardığı habere göre, Erbil'deki Kürt Bölgesel Yönetimi ile Bağdat'taki merkezi yönetim arasında ihtilaflı olan bölgelerde Peşmerge'ye destek kuvvet olarak hükümete bağlı Güvenlik Güçleri de konuşlandırıldı.

Reuters'a konuşan Irak güvenlik yetkilileri, Luhayban kasabasına giren IŞİD'in bölgede kontrolü ele aldığını söyledi; ancak bu iddia resmi kaynaklarca henüz teyit edilmedi.

Türkiye'den saldırılarla ilgili açıklama

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da, 4 Aralık'a Mahmur yakınlarında yapılan saldırının ardından "Terör örgütü DEAŞ tarafından üstlenildiği anlaşılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye, terörle mücadelede Irak Hükümeti ve IKBY ile Irak halkının yanında durmaya devam edecektir." açıklaması yaptı.

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.