Irak'ta yeni hükümeti kurma çabaları başladı

Irak'ta yeni hükümeti kurma çabaları başladı

Irak'ta 2 Ekim'de meclis tarafından cumhurbaşkanlığına seçilen Berhem Salih'in hükümeti kurma görevini verdiği Adil Abdulmehdi'nin öncülüğünde bakanlık başvuruları başladı.

Irak'ta yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Adil Abdulmehdi'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, "anayasada yer alan ilgili tüm şartların kendisinde mevcut olduğunu düşünen kadın, erkek tüm vatandaşlar için bakanlık gibi üst düzey pozisyonlara adaylık kapısının açıldığı" ifade edildi.

Başvurular perşembe günü sona erecek

Adaylık başvurularının Başbakanlığa ait internet sitesinden kabul edileceği belirtilen açıklamada, bugün başlayan başvuru süresinin perşembe günü akşam saatlerine kadar süreceği duyuruldu.

Abdulmehdi dün Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile görüşmüş, ikili, hükümetin anayasanın belirlediği süre zarfında (kasım ayı başına kadar) kurulması konusunda anlaşmıştı.

Irak'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen 76 yaşındaki Adil Abdulmehdi'nin kabinesini siyasi partilerden değil, dışarıdan bağımsız ve teknokrat adaylardan oluşturmak istediği iddia ediliyordu.

Seçimin birincisi Mukteda es-Sadr da geçen hafta yaptığı yazılı açıklamada, kabine için kendisine bağlı Sairun Koalisyonunun aday göstermeyeceğini, kabinenin bağımsız bakanlardan oluşması gerektiğini kaydetmişti.

Bağdat Hükümeti Cumhurbaşkanı Berhem Salih, 2 Ekim'de meclis tarafından seçildiği gün hükümeti kurma görevini Adil Abdulmehdi'ye vermişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.