Irak'taki hastane yangınında ölü sayısı 83'e yükseldi

Irak'taki hastane yangınında ölü sayısı 83'e yükseldi

Irak'ın güneyindeki Zikar vilayetinde, koronavirüs hastalarının tedavi edildiği hastanede çıkan yangında ölenlerin sayısı 83'e yükseldi.

Irak'ın güneyindeki Zikar vilayetinde, koronavirüs hastalarının tedavi edildiği hastanede çıkan yangında ölenlerin sayısı 64'e yükseldi.

Irak'ın güneyindeki Nasıriye şehrinde korona virüs hastalarının tedavi edildiği El-Huseyn Hastanesi'nde oksijen tüpünün patlaması büyük bir yangın felaketine neden oldu.

İlk belirlemelere göre yangında çoğu hasta ve hastane çalışanları olmak üzere 41 kişi öldü. Daha sonra ölü sayısının 58 kişiye çıktığı açıklandı. Son güncellenen rakamlara göreyse ölü sayısı 83 oldu.

Yangının ardından Irak Başbakanı Mustafa Kazımi bakanlarıyla acil toplantı yaptı ve Nasıriye'de görev yapan sağlık ve sivil savunma müdürlerinin görevden alınması emrini verdi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada yangın çıkan hastanenin müdürünün görevden alınacağı ve hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı da belirtildi.

Reuters, hastane önünde toplanan öfkeli hasta yakınlarının polisle çatıştığını ve iki polis aracının ateşe verildiğini aktardı. 

Sağlık yetkilileri hastanedeki koronavirüs bölümünün 3 ay önce inşa edildiğini ve 70 yatak kapasiteli olduğunu, yangın başladığı sıradaysa yataklardan 63'ünün dolu olduğunu bildirdi.

Geçtiğimiz Nisan ayında da Irak'ın başkenti Bağdat'ta korona virüs hastalarının tedavi gördüğü İbn-ul Hatib Hastanesi'nde çıkan yangında 82 kişi hayatını kaybetmişti.

Son dönemde çeşitli şikayetlerle halkın yönetimi protesto ettiği Irak şehirlerinin başında gelen Nasıriye'de bu patlamanın da ihmalkarlık suçlamasıyla halkın yönetime tepkisini artıracağı tahmin ediliyor.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.