İran: 22 ülke bizden İHA satın almak istedi

İran: 22 ülke bizden İHA satın almak istedi

22 ülkenin İran'dan insansız hava aracı satın almak istediği öne sürüldü.

İran lideri Ali Hamaney'in özel danışmanı olan Tümgeneral Yahya Rahim Safevi dün başkent Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesi'nde ülkesinin ürettiği İHA'ların durumunu ele aldı.

Safevi buradaki konuşmasında, “İran üretimi İHA ve dronların etkili olmalarının yanı sıra caydırıcı özelliklerinin de bulunduğunu belirtmesinin ardından birçok ülkenin bu hava araçların ilgi gösterdiğini” söyledi.

Tümgeneral Safevi, bu kapsamda 22 dünya ülkesinin İran'dan İHA satın almak istediği bir noktaya ulaştıklarını kaydetti. Safevi bu açıklamaları hakkında detay vermedi.

Safevi ayrıca Komele, İran Kürdistan Demokratik Partisi (İKDP) ve PAK'ın Irak'ın kuzeyindeki ana karargahlarını insansız hava araçlarıyla hedef alması sebebiyle Devrim Muhafızları'na övgüde bulundu.

Öte yandan İran üretimi olduğu belirtilen kamikaze drone'ların Rusya tarafından Ukrayna'ya karşı kullanıldığı ifade ediliyor.

Rusya'nın başkent Kiev'e yaptığı son saldırılarda kamikaze dronları net bir şekilde görüntülenmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.